juuri sinä

Haluatko itsellesi uusia ystäviä ja ajan hermolla kulkevan harrastuksen?

Digitutor on vapaaehtoinen henkilö, joka haluaa auttaa muita mm. digilaitteiden ja palvelujen kanssa. Huippuosaamista tietotekniikasta ei tarvita, sillä tärkeintä on oma mielenkiinto digilaitteisiin ja tahto opastaa muita. Vapaaehtoiset tutorit koulutetaan ja heille järjestetään omaa ryhmätoimintaa sekä virkistystä.


Toimintamme perustana on tarjota jokaiselle mahdollisuus opetella digilaitteiden ja -palvelujen käyttöä rauhallisesti, henkilökohtaisessa opastuksessa. Tavoitteenamme on digitaalisen tasa-arvoisuuden tukeminen maailmassa, jossa suurin osa arjen asioista edellyttää digitaitoja.

Toteutamme yhdessä kaikille avoimia ja maksuttomia digiopastuksia sekä tapahtumia. 
Digitutoreillamme on siis merkittävä yhteiskunnallinen tehtävä. 

Hanke järjestää Digitutor-koulutuksia kaikille opastuksesta kiinnostuneille Kotkassa, Loviisassa ja Haminassa. Koulutuksesta osallistuja saa eväitä muiden opastamiseen digiasioissa ja pääset opastamaan apuja kaipaavia silloin, kun sinulle sopii ja sen verran, kun itse olet valmis opastamaan.

Koulutuksen aloittamiseen riittää, että olet kiinnostunut digiasioista, opastamisesta ja laitteiden tutkimisesta yhdessä. Toivomme myös, että sinulla on perus digitaidot hallussa (osaat käyttää siis sähköpostia, internettiä ja jonkin verran älypuhelinta tai tablettia). Koulutuksesta saat paljon uusia taitoja sekä digitutor-verkoston. Koulutuksen jälkeen opastusten ohella digitutorit tapaavat toisiaan virkistyksen ja lisäkoulutuksen merkeissä. Digitutorit voivat myös opettaa toisilleen osaamiaan taitoja ja oppia näin koko ajan lisää itsekin digistä.

 

             DT polku

 

Koulutuksen jälkeen saat itse valita, missä ja kuinka usein haluat opastusta tehdä omien toiveidesi mukaan.

Saman sisältöistä digitutor-koulutusta järjestetään kolmella paikkakunnalla: Kotkassa, Haminassa ja Loviisassa.  Voit itse valita, millä paikkakunnalla haluat koulutuksiin osallistua. Koulutus on kuuden koulutuskerran kokonaisuus, joten on tärkeää, että voit osallistua kaikille koulutuskerroille. Seuraava koulutus toteutetaan keväällä 2020. 

 

"Tutkitaan yhdessä, tavallisten ihmisten taidoilla"
Et siis tarvitse superdigivoimia ollaksesi hyvä digitutor.

 

Voit ilmoittautua jo nyt tulevaan koulutukseen tai kysy lisää digikoordinaattorilta.
Vastaan mielelläni kysymyksiinne digitutortoiminnasta.

 DT logo  
  
   digikoordinaattori
   Elina Sakkara
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
   p. 050 592 2821

  

Koulutukset järjestää Digitutorit aktiivisen kansalaisen apuna -hanke (STEA 2018-2020).
Hanketta hallinnoi Kotkan Korttelikotiyhdistys ry.

 

Kumppanuustalo Viikari | Mariankatu 24, 48100 Kotka