Uutiskirjeessämme taas paljon hyvää ja ajankohtaista tietoa, mm. Viikarin aukioloista elokuussa sekä tulevista tapahtumista.

 

Uutiskirje 7/2023

 • Suru-uutisena joudumme kertomaan, että yhdistyksemme puheenjohtaja Jorma Korpela on menehtynyt yllättäen heinäkuun alussa. Jorma teki yhdistyksemme eteen todella paljon, jättäen itsestään meille lämpimän muiston. Uusi puheenjohtaja Kumppanuustalo Viikari ry:lle tullaan valitsemaan tulevan syyskokouksemme yhteydessä, siihen saakka johtokuntamme toimii varapuheenjohtaja Johanna Karnaatun johdolla.
 • Kohtaamispaikka Loisto on suljettuna edelleen 31.8. saakka henkilökunnan vähyyden vuoksi. Kokoustarjoiluja tai kahvilapalveluja ei siis tänä aikana ole saatavilla. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa! Aulavastaavan palveluja saatavilla elokuussa klo 8–15. Kokoustilat ja digituki Viikarilla käytössä normaalisti.
 • Mielessä Tuulee viikolla 19.-27.8.2023 järjestetään paljon ohjelmaa taas ympäri Kotkaa! Kumppanuustalo Viikari mukana 24.8. klo 12–14 Toivo Pekkasen puiston Hyvän olon puistopisteillä, jossa tiedossa taas mm. tanssia, pelejä & hyvää mieltä! Ke 23.8. Viikarilla myös: Elämäsi haaste ja miten siitä selvisit -keskustelutilaisuus klo 10. Tule kertomaan oma tarinasi! Koko viikon ohjelman löydät täältä: https://www.facebook.com/people/Mieless%C3%A4-tuulee-viikko/100066604194935/ ja tapahtumaviikon videomainos tässä: https://youtu.be/yCuRsbdptVE
 • Vanhusten viikkoa vietetään lokakuun alussa, yhtenä viikon ohjelmana Kumppanuustalo Viikari ja Mieli ry järjestävät Kulttuurikatselmuksen 2.10. klo 14–16 Savotan liikuntasalissa. Yhdistykset voivat itse laatia ohjelmanumeroita ja tulla esittämään niitä katselmukseen! Esiintymisten ilmoittautumiset 18.9. mennessä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
 • Digimotivaattorien WhatsApp-sovelluksen koulutus Kumppanuustalo Viikarilla 22.8. klo 12–15, 2.krs Ulapassa. Avoin tapahtuma, ei ennakkoilmoittautumista.
 • Kymenlaakson hyvinvointialueen järjestöavustukset tulevat hakuun elokuussa

Kymenlaakson hyvinvointialueen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta on hyväksynyt ohjeen ja pisteytysmallin Kymenlaakson järjestöavustuksille. Järjestöavustusten haku avataan hyvinvointialueen verkkosivuilla 21.8.2023. Kymenlaakson hyvinvointialueen järjestöavustukset myönnetään yhdistysten ja järjestöjen yleishyödylliseen toimintaan, jonka tarkoituksena on edistää kymenlaaksolaisten hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta.

Järjestöavustusten hakuohjeeseen ja pisteytykseen voi tutustua Hyvinvointialueen verkkosivuilla: https://kymenhva.fi/hyvinvointialue/palveluntuottajat-ja-jarjestot/jarjestoavustukset/ Hakuaika päättyy 9.9.2023. Avustuksia jaetaan vuosittain harkinnanvaraisesti talousarvioon varatuista varoista, ja niiden myöntämisestä päättää Kymenlaakson hyvinvointialueen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta. Lisätietoja: Heli Kainulainen, integraatiopalvelujohtaja, 044 702 7500 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 • Yhdistyksille koulutusta verkostojen toimivuudesta

Etelä-Karjalan, Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen yhdistyksille on tarjolla maksuton koulutus verkostojen toimivuudesta to 7.9.2023 klo 17.00–18.30, Teams-etätilaisuutena.

Kouluttajana toimii verkostoyhteistyön ja -johtamisen asiantuntija KTT Timo Järvensivu, jolla on pitkä kokemus verkostotyön ja strategisen verkostojohtamisen tutkimuksesta, kehittämisestä, kouluttamisesta ja konsultoinnista.  Koulutukseen voi valmistautua ennakkotehtävän avulla. Koulutukseen pääsee osallistumaan tästä linkistä.

Koulutuksesta saa hyviä vinkkejä oman verkoston toimintaan. Lisätietoja: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. www.kykasote.fi/ajankohtaista

 • Kotkan kaupungin hyvinvoinnin ja terveyden vastuualue järjestää yhteistyössä Erätaukosäätiön ja Ylen Hyvin sanottu -hankkeen kanssa maksuttoman Erätauko-keskustelun ohjaajakoulutuksen:
  • 29.8. 9–16 Vellamon Ruuma (Tornatorintie 99)
  • 5.10. 9–12 etäkoulutus

Erätauko on tapa käynnistää ja käydä rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua. Ilmoittautumiset: vs. osallisuuskoordinaattori Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai p. 040 185 3285

Lisätietoja myös sivulta https://www.yhvi.fi/olkaOLKA-työntekijä myös tavattavissa Kumppanuustalo Viikarilla 25.8. ja 1.9. klo 9–15, 1.kerroksessa, tule kysymään lisää!

 • Hyväntuulen messut 23.–24.9. lähestyvät! Kumppanuustalo Viikarin messupisteelle edelleen yhdistysten mahdollista varata oma päivystysvuoro 1–2 tuntia/yhdistys! Ilmoittautumiset 11.9. mennessä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai p. 040 525 9803.
 • Kymenlaakson hyvinvointialueen palveluohjaajien ja hyvinvointivalmentajien avoimet tapaamiset Kumppanuustalo Viikarilla ja Kotkan Korttelikodeilla jatkuvat taas syksyllä. Syksyn aikana tapaamiskertojen alussa tietoiskuja eri aiheista, joita käyttäjät voivat myös itse toivoa. Seuraa mainoksia aiheista tarkemmin some-kanavissamme!

Reipasta syksyn aikaa kaikille!

viikarisuljettu

 

Kumppanuustalo Viikari | Mariankatu 24, 48100 Kotka