Turkoosi taivas, vaaleita pilviä ja keltaisessa kyltissä teksti: Juuri sinusta tulisi varmasti hyvä digitutor.

Haluatko itsellesi uusia ystäviä ja ajan hermolla kulkevan harrastuksen?

Digitutor on vapaaehtoinen henkilö, joka auttaa muita mm. digilaitteiden ja palvelujen käyttöön omilla taidoillaan. Huippuosaamista tietotekniikasta ei tarvita, hyvät perustaidot riittävät sekä mielenkiinto digilaitteisiin ja tahto opastaa muita. Vapaaehtoiset tutorit koulutetaan ja heille järjestetään omaa ryhmätoimintaa sekä virkistystä.

Saman sisältöistä digitutor-koulutusta järjestetään kolmella paikkakunnalla kaksi kertaa vuodessa: Kotkassa, Haminassa ja Loviisassa. Voit itse valita, millä paikkakunnalla haluat koulutuksiin osallistua. Koulutus on kuuden koulutuskerran kokonaisuus, joten on tärkeää, että voit osallistua kaikille koulutuskerroille. Koulutuksen jälkeen saat itse valita, missä ja kuinka usein haluat opastusta tehdä omien toiveidesi mukaan. Voit ilmoittautua jo nyt digikoordinaattorille: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.i

Koulutuksen aloittamiseen riittää, että olet kiinnostunut digiasioista, opastamisesta ja laitteiden tutkimisesta yhdessä. Toivomme myös, että sinulla on perus digitaidot hallussa (osaat käyttää siis esim. sähköpostia, internettiä ja jonkin verran älypuhelinta tai tablettia). Koulutuksessa harjoittelemme opastamisen taitoa ja kertaamme digitaitoja. Samalla tutustut muihin digitutoreihin ja liityt samanhenkiseen digitutorverkostoon. Koulutuksen jälkeen, opastusten ohella, digitutorit tapaavat toisiaan virkistyksen ja lisäkoulutuksen merkeissä. Digitutorit voivat myös opettaa toisilleen osaamiaan taitoja ja oppia näin koko ajan lisää itsekin digistä.


Toimintamme perustana on tarjota jokaiselle mahdollisuus
opetella digilaitteiden ja -palvelujen
käyttöä rauhallisesti,
henkilökohtaisessa opastuksessa. Tehtävämme on digitaalisen

tasa-arvoisuuden tukeminen maailmassa, jossa suuri osa arjen asioista
edellyttää digitaitoja.
Digitutoreillamme on siis merkittävä yhteiskunnallinen tehtävä.

                             Kopio Kopio Nimetön suunn.malli

Kotkassa opastamme pääkirjastolla aina torstaisin klo 15-18 (ei pyhäpäivinä), Loviisassa Kumppanuustalo Kulmalla keskiviikkoisin klo 11-14 ja Haminassa Kumppanuustalo Hilmalla maanantaisin klo 10-12. Opastettavat tulevat oman kysymyksensä kanssa kysymään neuvoa. Yhdessä pohditaan sitten ratkaisuja ja tutkitaan sekä opitaan yhdessä uutta.

 

"Tutkitaan yhdessä, tavallisten ihmisten taidoilla" 
Et siis tarvitse superdigivoimia ollaksesi hyvä digitutor.

           

                                 Juuri sinusta tulisi varmasti hyvä digitutor. Auttamisen iloa, koulutuksesta varmuutta opastamiseen, uusia ystäviä, opastukset yhdessä muiden tutoreiden kanssa, opit itsekin lisää, ryhmätapaamisissa uusia digitaitoja.

 


Vastaan mielelläni kysymyksiinne digitutortoiminnasta.

 DT logo  
  
   digikoordinaattori Elina Sakkara
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
   p. 050 592 2821

  

Koulutukset järjestää Digitutorit aktiivisen kansalaisen apuna -hanke (STEA 2018-2020).
Hanketta hallinnoi Kotkan Korttelikotiyhdistys ry.

Kumppanuustalo Viikari | Mariankatu 24, 48100 Kotka